Hvad er PCO(S)?

Sej veninde og hendes gode mad

Vi har som sagt begge PCO, men har lidt forskellige idéer om hvilken kost der er god for os med PCO. Hvilket jeg kun syntes er en fantastisk ting, da ikke alle er ens og vi hver især har vores måder at ”angribe” ting på. Jeg syntes det er fedt at derfindes denne forskellighed. Vi er dog begge enige om at vi skal spise en kost med lav kulhydrat indtag og højt fedt indtag. Hun spiser måske en smule flere kulhydrater end jeg gør (Min krop kan kort sagt ikke tåle det, hvilket er grunden til at jeg ikke spiser det). Men jeg elsker hendes mad, den er helt fantastisk. Hun lavede denne vildt lækre ret til os, som passer os begge ret godt i forhold til vores PCO. Det er i hvert fald ikke sidste gang vi har fået den.
Så da jeg faldt over mørbrad på tilbud i går, var jeg simpelthen nødt til at købe det, så vi kunne få det i dag. Hun kom champignon og flødefraiche i, det havde jeg byttet ud med bacon, fløde og creme fraiche 38% (da det var det vi havde hjemme). Selvom jeg ikke lavede den på helt samme måde som hun gjorde, så blev det et virkelig godt resultat alligevel.

29433359_10160257878245078_7598111585474707456_o

 

Opskrift på Mørbrad i sennepssauce med stegt spidskål

Til 2 personer

1 mørbrad

4-5 dl. Fløde

1 stor spsk. Creme fraiche

1 tsk. Dijon Sennep

Bacon efter smag – Jeg brugte 200 g. men kunne sagtens bruge mere end det.

30 g. smør + 1 spsk. Kokosolie til stegning

 

Steg bacon sprødt på en pande og tag det af, da panden skal bruges til at stege spidskål.

Skær spidskålen i kvarte.

Skær mørbrad i skiver – krydr med salt og peber.

Tag en gryde (jeg brugte en lav men bred gryde) smelt smør og kokosolie, steg mørbrad her i. Vend dem og kom fløde, creme fraiche og sennep her i. Lad simre imens du steger spidskål på panden i rigeligt smør og kokosolie, på skære siderne. Du bliver ved med at komme smør på spidskålen med en ske, så det trækker ind i kålen. De er færdige når de er blevet godt mørke/stegte på begge sider. Kom til sidst lidt citronsaft over spidskålen.

Denne ret er helt fantastisk og virkelig nem at lave. Det kommer til at være en af vores ”nemme” retter, til dage hvor man ikke har så meget tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er PCO(S)?